Traphek Advies

Tijdelijk niet in voorraad.

Alles over uw traphek

Bij jonge kinderen in combinatie met een overloop of trapopgang denkt men direct aan veiligheid en daarmee aan een traphek. Traphekken dienen niet alleen bovenaan de trap maar ook onderaan de trap aangebracht te worden. In enkele gevallen is het niet mogelijk een traphek te plaatsen direct bovenaan of onderaan een trap. Als alternatief kan in deze gevallen gekozen worden voor de montage van het traphekje in een deuropening of gang welke toegang verschaft tot de trap. Voorzie wanneer van toepassing alle trappen in uw woning van een traphek.

Een optimale veiligheid wordt bereikt door het vastschroeven van het traphek in de muur of deuropening. Als alternatief worden klem traphekjes aangeboden welke door een schroefmechanisme vastgeklemd kunnen worden in deur- op trapopening. De uiteinden zijn voorzien van rubber om glijden door trillen en gebruik te voorkomen. Het periodiek controleren van de bevestiging is noodzakelijk bij een klemtraphek en gewenst bij schroeftraphekjes. Bij de aanschaf van een traphek dient u rekening te houden met de hoogte waarop een trapleuning aanwezig is.

Veiligheidsmaatregelen advies naast een traphek

Naast een trap zijn er vele andere gevaren in een woning waaraan uw kind blootgesteld wordt. Naast traphekken attenderen wij u graag op de volgende veiligheidsartikelen:

  • Bedrek: wanneer u kind de leeftijd bereikt heeft om in een juniorbed te slapen kan een bedrek voorkomen dat u kind uit bed rolt.
  • Rookmelder: een rookmelder maakt een indringend geluid wanneer er zich rook vormt in uw woning. Rook versuft u. Tijdige signalering stelt u in staat uzelf en uw kind in veiligheid te brengen.
  • Koelkast afsluiter
  • Stopcontact beveiliging
  • Veiligheidssloten

Heeft u advies nodig bij het maken van een geode keuze kunt u telefonisch of per e-mail contact met ons opnemen.